Interesse for alternativ børsnotering

Kunder er interesseret i nyt børssystem fra Cbrain, der selv solgte aktier på nettet ved firmaets børsnotering.

Cbrains alternative metode ved selskabets egen børsnotering har været så stor en succes, at selskabet har besluttet at sælge systemet til andre selskaber, som står foran en børsnotering.

Det er tilkendegivelser fra potentielle kunder, som har fået Cbrain til at tage skridtet.

"Vi har fået en del henvendelser. Nu har vi haft lejlighed til at gennemgå vores egen børsnotering og se, hvordan aktionærerne reagerede, og så synes vi, det er rimeligt også at sælge systemet til andre," siger administrerende direktør i Cbrain, Per Tejs Knudsen, til RB-Børsen.

Det alternative ved Cbrains børsnotering bestod i, at selskabet selv solgte sine aktier via internettet, og dermed undgik udgifterne til en

investeringsbank.

"Vi udnyttede den regel, der siger, at et selskab gerne må sælge sine egne aktier. Det er kun fondsmæglerselskaber, der må sælge andres aktier, men vi solgte vores egne via internettet. Dermed nåede vi også ud til en helt ny type aktionærer, og vi vil gerne være med til at fremme den aktiekultur herhjemme," forklarer Per Tejs

Knudsen.

Han anfører, at det i høj grad er ideen om at fremme kulturen, der driver værket, mens han har svært ved at sige, hvor meget den

internetbaserede løsning til børsnoteringer kan bidrage til Cbrains indtjening.

"Interessen er her, men der er jo ingen, der kan sige, hvor mange børsnoteringer, der vil komme. Nu har vi både First North og Københavns Fondsbørs som godkendte handelspladser. Vores system betyder, at en børsnotering ikke behøver være så stor, og det kan gøre det muligt for mindre selskaber at gå tidligere på børsen, "siger Per Tejs Knudsen.

Muligheden for at sælge egne aktier via internettet er ikke blot velegnet ved børsnoteringer. Den kan også benyttes ved kapitalforhøjelser, hvor nye aktier skal udstedes og sælges.

Per Tejs Knudsen ser umiddelbart ingen begrænsninger for systemets formåen. I princippet kan det benyttes ved notering af de store klassiske selskaber, men han tvivler derpå.

"I princippet kan alle benytte det. Jeg vil da gerne have, at Dong overvejer at tage en portion af deres aktier og sælger dem til en fast pris via internettet," siger direktøren.

(RB-Børsen)