Intel-regnskab varsler bedre tider

Chipgiganten Intel afleverede fredag tal for fjerde kvartal, 2009 - og her steg resultatet med hele 875 procent i forhold til året før. Det kan være godt nyt for branchen.

Den nye Intel Core i7 processor, her fremvist på Consumer Electronics Show i Las Vegas. Det er særligt udviklingen i salget af de små netbooks, der har skæppet i kassen hos Intel. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBYN BECK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når det går godt for Intel, er der bedre tider på vej. Nogenlunde sådan lyder en af de tilbagevendede fænomener i teknologibranchen, hvor Intels anses som en indikator for, hvor udviklingen er på vej hen - fordi selskabets chips er indeni i en stor procentdel af den elektronik, som alverdens virksomheder påtænker at producere de kommende måneder.

Holder tommelfingerreglen også denne gang, er der ikke bare bedre tider på vej - der er ligefrem ganske forrygende tider på vej. I hvert fald afleverede chipgiganten i sidste uge et fjerde kvartalsregnskab med et overskud, der var hele 875 procent bedre end samme periode året før. Intel tjente i kvartalet 2,3 mia. dolalrs - ud af en omsætning på 10,6 mia. dollars i kvartalet - hvilket var en stigning på 28 procent i forhold til året før. Det var en del højere end markedets forventninger, og den efterfølgende handel med både Intels og andre elektronikproducenters aktier var ganske turbulent.

Intel-resultatet forventes nemlig at indvarsle en god regnskabssæson for teknologibranchen, hvor det stort set kun er Apple, som er har været en succeshistorie under finanskrisen. De fleste store PC- og elektronikproducenter har været gennem store fyringsrunder det seneste år.

Intel aflagde samtidig helårsresultat, og her var omsætningen 35,1 mia. dollars, mens bundlinjen udvidste et plus på 4,4 mia. dollars. 2009 var dog et ganske særligt år for den amerikanske virksomhed, der først røg ind i en monopol-sag i EU, hvor selskabet endte med at måtte af med knap 1,5 mia. dollars i bøde - hvorefter en sag mod konkurrenten AMD endte med et forlig om, at Intel skulle slippe 1,25 mia. dollars i erstatning.

Teknologi-aktierne er ofte nogle af de første til at blive ramt, når det går sydover med konjunkturerne, men Intel-resultatet kan ses som et varsel om, at teknologisektoren har tænkt sig at indhente det tabte i en økonomi, der allerede nu er i bedring. Det siger flere analytikere til Reuters.