Intel køber McAfee for milliarder

Chipgiganten har haft det helt store checkhæfte fremme for at overtage sikkerhedssoftwarefirmaet McAfee.

Foto: NORBERT VON DER GROEBEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sikkerhedssoftware-firmaet McAfee bliver nu en del af chipgiganten Intel, der har haft hele 7,7 milliarder dollars oppe ad lommen for at købe selskabet. Handlen, der understreger, at sikkerhed er blevet big business, er Intels største opkøb nogensinde, og sker fordi Intel har brug for at få en kant på området for små, mobile enheder, mener analytikere.

Læs også: Computeren kan se om du er deprimeret

Det vurderes, at stort set alle elektroniske dimser vil være tilsluttet internettet om ganske få år, og det stiller store krav til sikkerheden. Selv om årsagen til Intels interesse for sikkerhedsbranchen måske ikke er oplagt endnu, vil udviklingen de kommende gå i retning mod et stadigt stigende behov for sikkerhedsløsninger, og her kan Intel få en fordel af at kunne tilbyde pakkeløsninger med McAfees produkter i, siger en analytiker til nyhedsbureauet Reuters.

Udviklingen inden for Intels område handler efterhånden mere om lavt strømforbrug, snarere end saft og kraft, fordi de mobile enheder undergår en stadigt mere hastig udvikling. Det betyder, at flere af Intels konkurrenter pludselig får en konkurrencefordel fordi de er specialiseret i netop små, strømbesparende chips, der er bedre egnet til mobiltelefoner og tavle-PCer.

Læs også: Bog er uden æbler

Det gælder for eksempel virksomheden Qualcomm, der hele tiden har haft et særligt fokus på mobil-industrien.