Instruktørpris fylder 25

Nedtællingen til den årlige instruktørfejring i Cannes, New Directors’ Showcase, er i gang, og i år markeres 25-året med et særligt jubilæumsshow. Det er reklamegruppen Saatchi & Saatchi, der står bag showcasen, som i de seneste to år også har hædret danske instruktørnavne.

Foto: Fra Simon Bonde og Peder Pedersens musikvideo "Ghost of a Smile", da de to Gramsespektrum-herrer var blandt de få udvalgte ved sidste års Saatchis New Directors Showcase.
Læs mere
Fold sammen

25 filminstruktører fra hele verden, som alle har det tilfælles, at de på et eller andet tidspunkt i årene fra 1991 og til i dag er blevet hædret ved Saatchi & Saatchis New Directors’ Showcase i Cannes. Det er omdrejningspunktet for dette års jubilæums-udgave af showcasen, skriver Markedsføring.

Alle 25 instruktører - hvis navne afsløres drypvis på Saatchis site i dagene indtil selve kåringen af årets vindere i Cannes - deltager i hvad bureauet kalder en ”unmissable, hour-long experience in this one-off show.”

Saatchi & Saatchi Worldwide Creative Boards årlige afsløring og kåring af de instruktører, verden bør holde øje med, er typisk et af de helt store tilløbsstykker i Cannes, og der er tradition for bemærkelsesværdige live sceneshows fra droner og ligkister til street dansere og hologram-udgaver af afdøde stjerner, når årets udvalgte instruktører præsenteres.

Der er gennem årene blevet ”fundet” navne som David Cronenberg, Daniel Kleinman, Spike Jonze, Michel Gondry, Daniel Wolfe og Jake Scott i showcasen, som fem gange også har budt på danske navne - de tre af dem så sent som 2013 og 2014.

I 2013 var det Casper Balslev således på listen med Han Kjøbenhavn AW12, og sidste år var det de to Gramsespektrum-herrer Simon Bonde og Peder Pedersen, der var udvalgt med musikvideoen Ghost of a Smile.

Tidligere har også Nicolai Fuglsig (”Voodoo” for Levi’s) og Rasmus Laumann (”Safari” for Kilroy) været med på den prestigefulde liste.

Hvilke instruktør-navne, der kommer med på 25-års udgaven af New Directors’ Showcase afsløres torsdag den 25. juni i Palais des Festivals i forbindelse med Cannes Lions-festivalen.