Instagram slår kinesisk netpirat hjem i Danmark

Berygtet opkøber af netadresser forsøgte at sælge Instagram.dk til så høj en pris som muligt.

Foto: ARNO BURGI. Også pave Frans har en Instagram-konto, hvor han lægger billeder op. Nu har Instagram fået fat i også den danske instagram.dk-adresse. Arkivfoto: Arno Burgi, EPA/Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Den Facebook-ejede billedtjeneste Instagram har slået en kinesisk netpirat hjem og vinder nu retten til den danske netadresse, instagram.dk.

Det har Klagenævnet for Domænenavne afgjort, efter at Instagram har krævet at få rettigheden til adressen. Den blev 14. januar 2011 købt af Zhou Murong, der har hjemme i Shenzen i Kina. Instagram.dk bruges ikke aktivt men er sat til salg til højstbydende.

Instagram blev købt af Facebook i april 2012 og har i dag 600 millioner brugere.

Også sejr i andre lande

Instagram har tidligere været i karambolage med Zhou Murong, der er berygtet for at opkøbe netadresser med kendte navne - eller særdeles lignende navne - og siden forsøge at sælge dem dyrt videre. Han ejede også indtil fornylig blandt andre adresserne Instagram.se, Instagram.be og Instagram.it, som ifølge Instagrams advokat ledte besøgende til parkeringssider med sponsorerede links og med tilbud om, at man kunne købe adresserne. Nu har Instagram også i de tre lande - samt i Taiwan - fået frataget Murong adresserne.

Det sker nu også i Danmark, hvor Klagenævnet for Domænenavne har besluttet, at Instagram straks skal overtage netadressen.