Insider: 9 mio. dollar fra Altor kunne have reddet OW Bunker

9 mio. dollar - eller 54 mio. kr. Det var det beløb, som kapitalfonden Altor sagde nej til at indbetale i nogle skæbnesvangre timer i november 2014 og dermed reelt forårsagede OW Bunkers konkurs

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen

Det  skriver Finans.

Sådan lyder den opsigtsvækkende påstand fra den tidligere finansdirektør i OW Bunker Kent Larsen i forbindelse med en retssag mod flere institutionelle investorer.

Kent Larsens forklaring fremgår ifølge Jyllands Postens oplysninger af et svarskrift, som han har indleveret til retten.

OW Bunker gik konkurs efter massive tab på oliespekulation og tvivlsomme kreditter til en kunde i Singapore. Men ifølge Kent Larsen var der faktisk forhandlinger mellem bankerne og OW Bunker, selv efter at tabene i Singapore var kommet til bankernes kendskab. Bankerne var ifølge Kent Larsen parate til at fortsætte, men de krævede, at Altor - som havde scoret over 3 mia. kr. på at børsnotere OW Bunker - indbetalte 9 mio. dollar. Ifølge Kent Larsen afviste Altor kravet, hvilket fik bankerne til at trække stikket.

Oplysningen er stærkt overraskende for formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel.

»9 mio. dollar er jo ingenting i sammenligning med de svimlende beløb, der er tabt,« siger Mengel til Finans.

Flere centrale kilder genkender eksdirektørens udlægning, men den afvises af Altor, derpåpeger, at kapitalfonden som største aktionær selv havde en interesse i at redde OW Bunker.