INQ-mobil verdens bedste

En telefon, der endnu ikke fås i Danmark, er blevet kåret til at være verdens bedste på mobilmessen i Barcelona. Den forventes til Danmark senere på året.

Verdens bedste mobil - en britisk Inq1 Fold sammen
Læs mere
Foto: Inq
Mobile World Congress: Sidste år gik prisen til Sony Ericsson W910i, men i år er det en fuldstændig ukendt telefon, der løb med prisen som verdens bedste mobil. Det er mobilen Inq1, der løber med æren dette år - men danskere, der gerne vil investere i verdens bedste mobil, må indtil videre gå skuffede hjem igen. Telefonen er produceret i England af et selskab, der ejes af '3'-ejeren Hutchison Whampoa - og planen er, at den skal ramme de skandinaviske lande senere i år.

Inq1-telefonen løb med prisen foran en række andre langt mere velkendte mærker som Nokia, Sony Ericsson og Samsung. Den prisbillige sag er skabt til at binde en stribe internet-baserede funktioner sammen med mobiltelefonen, og den leveres derfor med direkte adgang til Facebook, MSN og en række andre tjenester. Telefonen er tilmed Inqs første - derfor navnet, Inq1.

Den relativt ukendte telefon har været i salg i et par måneder i Storbritannien og Australien, men det er indtil videre også det. Den sælges eksklusivt af selskabet '3', der netop har slået sig op på, at det er indholdet, snarere end blot klartonen, der skal sælge mobiler i fremtiden. I Storbritannien sælges den for en flad tusse, hvilket er en brøkdel af prisen for en iPhone eller en Google-telefon.

Til gengæld er telefonen også en relativt normalt udseende telefon, der ikke vil vække opsigt når man hiver den op ad lommen. De store nyheder i Inq-telefonen ligger under kølerhjelmen, hvor den blandt andet kan bruge Skype via Wifi.