Inkarneret surfer og løber rykker ind i SAS

Lars Sandahl Sørensen vender 1. maj tilbage til SAS som drifts­direktør for koncernen. Den rummelige erhvervsmand trives godt i store forsamlinger og elsker udfordringer. Både på surfbrættet, i havkajakken og i de virksomheder, han leder.

Lars Sandahl Sørensen tiltræder som driftsdirektør i SAS 1. maj. Arkivfoto: Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere

Han ved, hvordan en havkajak skal ros i bølgerne, hvad enten det er i den svenske skærgård nord for Gøteborg, ved Stevns Klint eller et andet sted i verden. Han ved også, hvordan man står på et surfbræt i tre til fem meter høje bølger ud for Australien og Californien eller giver den gas på mountainbike i danske skove.

51-årige Lars Sandahl Sørensen, der 1. maj tiltræder som driftsdirektør – Group Director og COO – i SAS, har trænet til at blive god til bølgesurfing i over 25 år. Det med i hans alder at dyrke bølgesurfing, der er den sværeste disciplin inden for surfing, er noget, der skaber respekt i surferkredse.

Lars Sandahl Sørensen er om nogen en passioneret mand med de ting, han har med at gøre. Han elsker udfordringer. Hvadenten det er på job eller i sport. Han har studeret og arbejdet i over 20 år i udlandet, men bor nu i Taarbæk sammen med sin hustru Rikke og to sønner på 17 og 20 år. Familien har boet mange år i Sydney i Australien, men også i Tokyo i Japan og Minneapolis i USA.

»Lars er en god og lyttende personaleleder. Det har SAS brug. Han er en straight person, et godt og ordentligt menneske, der er dygtig til de strategiske og taktiske initiativer,« siger Ole Ingvardtsen, managing director fra rekrutteringsfirmaet Flensby & Partners.

Ser problemer og muligheder

Lars Sandahl Sørensen, der siden begyndelsen af 2013 har været partner i rekrutteringsvirksomheden, er desuden rådgiver for flere private equity fonde. I erhvervskredse er han mest kendt fra lederstillinger i SAS, hvor han senest var fra 2003 til 2010. Her var han bl.a. chef for den interkontinentale forretning. Han sluttede som kommerciel direktør for produktudvikling, salg og markedsføring.

Tidligere har han været i ledelsen for ISS, direktør for Danmarks Turistråd og i DI.

Den kommende luftfartsdirektør er, ifølge dem der kender ham, en meget åben og social leder, der ser problemer såvel som muligheder og udfordringer. Han er ligeledes en person, man bliver i godt humør af at være sammen med. Lars Sandahl Sørensen har let til latter og en fin sans for humor. Erhvervsmanden trives også godt i store forsamlinger og er en ørn til at tale til store grupper af mennesker.

»SAS får en person med stor erfaring fra luftfarts- og rejseindustrien. Han har både kommerciel erfaring og en masse driftsmæssig erfaring,« siger Vagn Sørensen, der bl.a. er TDC-formand og med i Lars Sandahl Sørensens erhvervsnetværk.

Selv om Lars Sandahl Sørensen arbejder meget, bliver der også tid til familie, venner og masser af sport, uanset hvor det er på kloden. Det får han energi af. På landjorden dyrker Lars Sandahl Sørensen, der som ung var konkurrencesvømmer, en del løb, spiller squash og kører mountainbike – for at få pulsen op. Til vands gælder det havkajak, sejlbåd, surfing og svømning. Nogen kunne med rette måske spørge: Hvornår sover den mand egentlig?