Ingrediensindustrien på vej mod milliardvækst

Klyngen af danske ingrediensvirksomheder venter fremgang i omsætningen i de kommende tre år, øgede markedsandele globalt samt flere nye job herhjemme.

Klyngen af danske ingrediensvirksomheder venter fremgang i omsætningen i de kommende tre år Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af en kortlægning af den danske ingrediensindustri, som Ingrediensforum under DI står bag. Ingredienser til den globale fødevareindustri er blevet så stor en dansk specialitet, at hele 14 pct. i dag kommer fra Danmark, skriver Børsen.

»Mulighederne er store både for vækst i virksomhederne og for fortsat jobskabelse i Danmark. Vi venter en vækst i årene fremad, og selv om det er svært at gøre op, er det min klare forventning, at den vækst vil give flere job i Danmark, hvor den del af produktionsanlæggene er,« fortæller Asger S. Jacobsen, formand for Ingrediensforum, til avisen.

Ifølge Børsen bruger de danske ingrediensfirmaer typisk et beløb svarende til mellem 6 og 14 pct. af deres omsætning på forskning og udvikling, hvilket er med til at skabe konkurrencekraft. Direktøren for kultur- og enzymforretningen hos Chr. Hansen, Knud Vindfeldt, mener desuden, at den danske fødevaresikkerhed også er en hel klar konkurrencefordel for landet.