Ingen vil overtage TDCs fastnet

Danmarks største teleselskab går nu glip af store besparelser, og det kan give problemer, når TDC skal sælges om nogle år.

TDC ville gerne udlicitere hele sit fastnet, men der er tilsyneladende ingen, som kan se en forretning i at overtage det. Foto: Brian Bergmann/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDC bremser nu alle planer om en massiv milliardudlicitering af TDCs fastnet.

Ingen af byderne, der ifølge Børsens oplysninger er Ericsson, Nokia-Siemens og Alcatel-Lucent, kunne finde gevinster ved at overtage drift og udbygning af TDCs fastnet. Dermed går TDC glip af store besparelser, og sammenbruddet kan svække det kommende salg af TDC.

»Vi har valgt at bremse hele processen, da der er en række faktorer, der ikke bliver opfyldt. Der er ikke de nødvendige besparelser for TDC. Desuden er der risikovurderingen ved at lade andre drive TDCs net, og endelig kunne vi ikke finde en fornuftig løsning for medarbejderne i TDCs fastnetforretning,« siger Carsten Dilling, administrerende direktør for TDC Fastnet Norden, der er TDCs største forretningsområde.

Carsten Dilling lancerede ellers en omfattende proces i februar, hvor hele TDCs fastnetforretning skulle i spil - ganske som TDCs mobilnet kom det. Men TDC kunne ikke opnå besparelser ved at udlicitere det hensygnende fastnet, der lider under kundeflugt og et bredbåndsmarked, der er toppet og nu udsættes for prispres.

Ritzau