Ingen store overraskelser fra Microsoft

Ny type mini-PC får kritik for at være for stor til lommen og for lille til at arbejde på.

Microsofts topchef, Steve Ballmer, fremviser den nye læse-PC, som HP har produceret. Foto: Robyn Beck, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Microsofts topchef, Steve Ballmer, trak ikke en længe ventet tavle-PC op af tasken som angreb på Apple, da han natten til torsdag dansk tid holdt åbningstalen på verdens største messe for forbrugerelektronik, CES i spillebyen Las Vegas i det sydøstlige USA.

I stedet fremviste han en række mini-PCer med trykfølsom skærm, kaldet »slate computer«. Den fik dog af flere kommentatorer skudsmålet at være for stor til at have i lommen og for lille til at arbejde på.

Den lille computer er produceret i samarbejde med verdens største computerproducent, Hewlett-Packard, og kommer på markedet senere i år. Steve Ballmer fremviste den med Internet-boghandelen Amazons Kindle-software på, som bruges til at læse digitale bøger med. Computeren kører Windows 7. Ballmer beskrev størrelsen som »perfekt til at læse på, til at gå på nettet og til at tage underholdning med sig på farten«.

Apple ventes at stille med sin tavle-PC, døbt iSlate, 27. januar.

Indbringende underholdning

Modsat tidligere var der ikke store nyheder fra verdens største softwareproducent, som ellers plejer at udnytte den unikke talerstol optimalt. Seancen begyndte let forsinket på grund af et strømsvigt, og undervejs var der visse tekniske udfald.

Steve Ballmer fortalte, at 2009 havde været et år med »hidtil uset økonomisk turbulens«, men at han så frem til det kommende år og til »virkelig at få indflydelse på folks liv verden over«.

»Fra de største skærme på væggen til de mindste skærme i folks lommer leverer vi den underholdning, som folk efterspørger,« sagde han.

Microsoft har solgt flere end 39 millioner Xbox 360-spillekonsoller og har tjent mere end 20 milliarder dollars fra spilverdenen. Der er solgt over 500 millioner Xbox-spil til dato.

En ny udgave af det populære spil »Halo« kommer i år, hvor der også bliver premiere på det nye spillesystem Project Natal, som kan betjenes uden controller-styrepindene.

Tættere samarbejde med HP

Steve Ballmer glædede sig over Microsofts nye styresystem, Windows 7.

»Windows 7 er det hidtil hurtigst sælgende styresystem i historien. PC-salget gik næsten 50 procent i vejret den uge, hvor Windows 7 blev lanceret,« sagde Microsofts topchef begejstret.

Som led i det tættere samarbejde med Hewlett-Packard bliver Microsofts nye søgemaskine, Bing, nu indført som standardsøgemaskine og MSN som startside på alle PCer fra verdens største computerproducent.