Ingen sød musik længere: Spotify opgiver køb af Soundcloud

Spotify har opgivet sine planer om at erhverve rivalen Soundcloud, mens selskabet er ved at gøre klar til en børsintroduktion til næste år.

Arkivfoto. Spotify har opgivet sine planer om at erhverve rivalen Soundcloud, mens selskabet er ved at gøre klar til en børsintroduktion til næste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTIAN HARTMANN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Financial Times kunne ellers i september rapportere, at virksomhederne var i seriøse forhandlinger, men aftalen er nu faldet til jorden. Spotify ønsker ikke at blive bremset af de omkostninger og licensaftaler, der er nødvendige for at købe Soundcloud. Både Soundcloud og Spotify afviser at kommentere sagen.

Det skriver Financial Times.

Spotify er igang med afstive sine finanser og reorganisere som led i forberedelserne til virksomhedens børsnotering i det kommende år. Selskabet har øget sin kundebase, som nåede 40 mio. betalende abonnenter i september, og har desuden diversificeret indhold gennem video og podcasts.

Spotify står over for stigende konkurrence fra Apple Music, som i denne uge oplyste at have fået 20 mio. betalende kunder siden lanceringen for 18 måneder siden.

Soundcloud, som rejste 100 mio. dollar i juni fra en gruppe af investorer, herunder Twitter, var senest vurderet til cirka 700 mio. dollar. Soundclouds styrke er dets skabere, som skabte en platform med et omfattende katalog af musik såsom remixes, hiphop, elektroniske dansemusik og DJ-musik.

Det Berlin-baserede selskab har dog aldrig formået at få et overskud. Spotify har heller ikke haft et overskud i ti år - primært pga. af dyre licensaftaler. Selskabet havde ellers indtægter på næsten 2 mia. euro.