Ingen nye Nokia-telefoner

Nokias optræden på verdens største mobilmesse vækker undren.

Foto: PEKKA SAKKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BARCELONA: Mobilgigant nummer 1 kom til verdens største mobilmesse uden telefoner.
Der er fortsat murren og undren i krogene over finske Nokias optræden på Mobile World Congress i Barcelona i disse dage. Ikke alene har finnerne nemlig valgt at være væk fra selve messen og i stedet slå sig ned på et nærliggende hotel uden for det store messeområde ved Montjuïc-bjerget. De havde heller ikke en eneste ny telefon med i bagagen, da de holdt den store årlige præsentation.

Halvdelen af scenen til Intel


Netværksgiganten Nokia Siemens Networks, som Nokia er halvpartsejer af, er dog messedeltager, men moder Nokia selv holder sig væk.

Hvor de andre mobilproducenter fortsat sprøjter nye modeller ud, valgte Nokia til stor undren at bruge sit pressemøde højst utraditionelt. Som altid var det en fyldt proppet sal af pressefolk og analytikere, der kæmpede sig på plads for at høre ord fra verdens absolut største mobilproducent, der står bag to af hver fem solgte mobiltelefoner.

Men Nokia overlod i stedet halvdelen af podiet til chipgiganten Intel, for at de i fællesskab kunne fortælle, at de slår deres styresystemer til mini-PCer og mobiltelefoner sammen til det nye MeeGo. Dernæst fulgte en salgstale om Nokias satsning på musik m.m. Men der var ingen nye telefoner overhovedet.

Helt nye tal fra den Internationale Telekommunikationsunion (ITU) under FN siger, at vi på verdensplan i år ventes at runde fem milliarder mobilabonnementer ud af klodens befolkning på 5,8 milliarder. Med udgangen af 2009 var der 4,6 milliarder mobilabonnementer.