Ingen Motorola-fyringer i Danmark

Stor sparerunde rammer ikke igen Danmark, hvor den amerikanske telegigant for en måned siden måtte opsige 260 ansatte.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark har allerede taget sin del af de store besparelser, som den amerikanske mobilgigant Motorola natten til torsdag meldte ud om. Der vil ikke ske fyringer i Danmark.

Det lover Motorola Danmarks administrerende direktør, Bo Wassberg, oven på hovedsædets udmelding om, at 4.000 stillinger skal væk oven i de 3.000, som blev meldt ud for få måneder siden.

"Det gør der ikke, nej. Det har jeg ikke kendskab til," siger han til business.dk. 260 fyret i Aalborg

Motorola måtte i begyndelsen af december lukke sin udviklingsafdeling i Aalborg, hvor 260 ansatte - primært videnstunge ingeniører - arbejdede.

"Desværre har vi truffet beslutningen om at lukke i Aalborg. Det skete i begyndelsen af december efter en lang proces, som strakte sig fra oktober sidste år. Desværre var der ikke andre løsninger end at lukke, og alle blev fritstillet 19. december. Vi havde simpelt hen ikke råd til at have udviklingscenteret. Det var et led i en global beslutning om at spare, fordi Motorola er tabsgivende. Det har intet som helst at gøre med hverken stedet eller medarbejdernes yden," siger Bo Wassberg.

Udviklingscenteret i Aalborg, som var et af Motorolas store, blev overtaget af den amerikanske telegigant fra det taiwanesiske BenQ, som valgte at trække sig ud af Europa, et år efter at BenQ købte det tyske industrikonglomerat Siemens' mobilproduktion, som Aalborg-centeret var en del af. Faktisk havde det forinden tilhørt elektronikproducenten Flextronics.

Nogle få medarbejdere er tilbage i Aalborg for at lukke og slukke.

Kun fjerdestørst

Motorola blev for få måneder siden overhalet af japansk-svenske Sony Ericsson og er nu blot fjerdestørste mobilproducent i verden efter i mange år at have været en stabil nummer to. Det er fortsat finske Nokia, der ligger i spidsen, efterfulgt af sydkoreanske Samsung. Motorola har haft et dårligt salg, og i det vigtige julekvartal blev der solgt 54 procent færre mobiltelefoner end for et år siden.