Ingen hjælp til Fjordbank Mors' storkunder

Økonomien i Fjordbank Mors er så dårlig, at Finansrådet dropper at hjælpe bankens storkunder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det er en ubehagelig overraskelse, vi har fået.

I løbet af de seneste dage har Finansrådet fået syn for, hvor slemt det reelt har stået til i Fjordbank Mors.

I kølvandet på meddelelsen om, at Finansiel Stabilitet nu overtager bankens drift, må rådet derfor sande, at det ikke er muligt at finde en såkaldt sektorløsning for kunder med større indeståender end 750.000 kroner.

- Det vil være at lægge en yderligere belastning på bankerne, og beløbet her er større end det, vi havde forventet i fredags, siger Finansrådets direktør Jørgen A. Horwitz.

I fredags så Finansrådet således positivt på mulighederne for at hjælpe alle Fjordbank Mors' kunder.

- Men efter at Finansiel Stabilitet har været det igennem, viser det sig, at banken har en betydelig underbalance. Derfor bliver en sektorløsning for byrdefuld, forklarer Jørgen A. Horwitz

Han fortæller, at det ville koste "et pænt trecifret millionbeløb" ekstra, hvis der skulle ydes hjælp til de i alt cirka 450 kunder med indeståender på over 750.000 kroner. I forvejen er prisen for at redde den resterende del af bankens kunder 1,3 milliarder kroner.

- Og så skal man samtidig huske på, at vi også har en regning på 2,4 milliarder fra Amagerbanken, siger Jørgen A. Horwitz.

Spørgsmål: Hvordan har du det med, at I i fredag kan havde givet nogle af de store indskydere falske forhåbninger?

- Jeg tror ikke, at vi har givet nogen falske forhåbninger. Vi har beskrevet, at vi ville se på det, siger direktøren for Finansrådet.

/ritzau/