Ingen hjælp at hente for Sjælsø hos stifterbrødrene

Brødrene Ib Henrik og Torben Rønje beklager, at deres livsværk , Sjælsø Gruppen, må kaste håndklædet i ringen. Men de vil næppe deltage i en økonomisk redningsaktion.

Ib Henrik Rønje. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bjørn Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ib Henrik Rønje, der sammen med sin bror Torben, stiftede ejendomsudviklingsselskabet Sjælsø Gruppen i 1977, håber at det lykkes at finde frem til en redningsplan.

Sjælsø Gruppen er bukket under for likivditetspresset og ledelse besluttede natten til onsdag at anmelde rekonstruktion til Skifteretten i Hillerød i håb om at finde en finansiel udvej

"Jeg håber, det lykkes for dem, og det burde kunne lykkes. Men jeg må nok medgive, at det ikke ser nemt ud med det finansieringssystem, vi har i dag," siger Ib Henrik Rønje til Berlingske Business og fortsætter:

"Vores branche er afhængig af mange spillere, ikke mindst finansieringskilder, og flere af dem er ganske enkelt væk. Og flere af de banker, der er tilbage, kan eller må ikke låne mere ud, så det er saftsuseme en svær opgave og en næste håbløs situation."

Vil de to Rønje-brødre som Sjælsø-grundlæggere gå med i ny finansiering og/eller købe projekter ud?

"Det kan jeg ikke forestille mig, det er et afsluttet kapital, og vi driver en anden forretning i dag, men Sjælsø har en masse gode projekter."

De to Rønje-brødre stiftede som ganske unge Sjælsø Gruppen i 1977, og det blev i årenes løb til en succesfuld, børsnoteret developervirksomhed med en stribe store byggeprojekter på track recorden.

I 2006 begyndte problemerne så småt for byggeriet, og Sjælsø Gruppen fik SG Holding som storaktionær. De nye storaktionærer købte i 2009 brødrene Rønje ud, og de har sine drevet ejendomsudvikling i mindre omfang og i eget regi.