Ingen glans i Tiffany's regnskab

Pandoras amerikanske kolleger i smykkefirmaet Tiffany's kom ud af andet kvartal med en nedjustering af forventningerne og et resultat, der lå et stykke under forventningerne.

Foto: LUCAS JACKSON. Smykkefirmaet har sænket forventningerne til resten af året, og venter nu en indtjening på aktie på 2-5 pct. mindre end samme post i 2014.
Læs mere
Fold sammen

Pandoras amerikanske kolleger i smykkefirmaet Tiffany's kom ud af andet kvartal med en nedjustering af forventningerne og et resultat, der lå et stykke under forventningerne. Det skriver Bloomberg News.

På toplinjen kom Tiffany's ud af andet kvartal med en stigning i det sammenlignelige salg på 7 pct., hvilket oversteg forventningerne med om en stigning på 3,5 pct. Omsætningen landede på 991 mio. dollar mod 993 mio. dollar i samme periode sidste år.

Særligt Japan, med en stigning i det sammenlignelige salg på 21 pct., og Asien- og Stillehavs-regionen med en fremgang på 6 pct., trækker i positiv retning. Salget i Europa er steget 2 pct.

På bundlinjen landede overskuddet på 105 mio. dollar, 16 pct. lavere end i 2014. Det justerede resultat pr. aktie endte på 86 cent, mod en forventning på 91 cent pr. aktie. Selskabet giver den stærke amerikanske dollar en del af skylden for det lavere resultat, da den har påvirket værdien af Tiffany's oversøiske indtjening og salget til turister i amerikanske butikker i negativ retning.

Smykkefirmaet har sænket forventningerne til resten af året, og venter nu en indtjening på aktie på 2-5 pct. mindre end samme post i 2014, mens man tidligere ventede marginal vækst i indtjeningen pr. aktie.

Foruden nedjusteringen til resultatet ser Tiffany's ingen vækst i indtjeningen tredje kvartal, men venter til gengæld vækst igen i fjerde kvartal.

Aktien indikeres 6 pct. nede i det amerikanske formarked, der ellers indikerer stigninger på knap 1 pct. fra åbningen.