Ingen gider BenQ

Siemens mobilafdeling blev for cirka et år siden overtaget af BenQ. BenQ Mobile viste flere nye modeller frem, og det så egentlig lovende ud. Alligevel gik det galt. Der blev løjet om salgstal, og det europæiske BenQ Mobile gik konkurs.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Det er nemmere sagt end gjort at være mobiltelefonproducent. Det har BenQ Mobile måtte erfare, og tilmed på den hårde måde. Man har siden konkursen forsøgt at finde investorer. Indtil videre har man ikke været speciel heldig med det. Der er ikke nogle der er villige til at investere i selskabet med de cirka 3000 ansatte.

Konkurrencen indenfor mobilbranchen er samtidig virkelig hår, og rivalerne er stærke. Så måske tænker eventuelle investorer sig om en ekstra gang, inden de lægger de store penge i sådan en forretning.

Umiddelbart ser fremtiden sort ud for BenQ Mobile. Hvis ikke der sker noget indenfor de næste dage, så lukker og slukker producenten. Mange af de ansatte ved derfor ikke om de er købt eller solgt. Nogle har dog været heldige at blive ansat hos Siemens.