Ingen gevinst i Køge efter millionsalg af angriber

Der var ikke lutter smil, da Simon Makienok i slutningen af sidste uge blev solgt for hele 20 millioner kroner fra Brøndby til Palermo. Det skæppede godt i den storkøbenhavnske klubkasse, men syd for Brøndby Stadion har der givetvis været en skuffet kasserer.

Simon Makienoks salg gav omkring 20 millioner i Brøndbys kasse, hvor HB Køge altså går glip af penge fra videresalgs-klausuler. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

HB Køge tabte nemlig på bare tre måneder omkring en million kroner på Simon Makienok. I starten af juni solgte klubben sin videresalgsklausul på 20 procent til Brøndby for to millioner kroner. En hurtig hovedregning vil egentlig tilsige, at HB Køge for et salg på 20 millioner kroner skulle have haft fire millioner kroner, og derfor er gået glip af to millioner kroner. Men ifølge BTs oplysninger gør nogle andre forhold, at den mistede gevinst nærmere ligger i lejet omkring en million kroner.

- Det er ærgerligt set i bakspejlet, men på det givne tidspunkt stod vi og skulle lukke en sag om feriepenge, og så overvejede vi, om vi kunne forvente, om Makienok blev solgt eller ej. På det tidspunkt var det måske usandsynligt, at han ville blive solgt for det beløb, som der angiveligt er tale om, siger Peter Frank, HB Køge-direktør, til bt.dk.

Simon Makienoks salg gav omkring 20 millioner i Brøndbys kasse, men flere andre ting influerer, at det ikke er to millioner kroner, men snarere det halve, som HB Køge går glip af på det salg. Og det er penge, der ellers havde ligget lunt i kassen på Herfølge-egnen. Alligevel mener direktøren ikke, at man for tre måneder siden solgte klausulen for billigt til Brøndby.

- Hvis vi havde ment, at han var mere værd, havde vi solgt den dyrere. Da vi solgte vores videresalgsklausul var det ud fra, hvad vi mente, var en fornuftig handel. Men det er altid ærgerligt, hvis man kan se, at man kunne have fået noget mere ud af det, siger Peter Frank.