Ingen fyringer i Danmark

Cheminova skal ikke fyre folk trods tilpasninger, lover ejeren. I stedet skal medarbejderne på kursus.

Cheminova skal ikke fyre folk trods tilpasninger, lover ejeren. I stedet skal medarbejderne på kursus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger, Scanpix
Der bliver ikke tale om fyringer i produktionen på Cheminova i Danmark, der er ejet af Auriga. Det fortæller administrerende direktør i Auriga.

Auriga lægger ellers op til i sit halvårsregnskab, at der skal ske tilpasninger af produktionen i Danmark, men i stedet for fyringer vil Auriga tackle problemerne på andre måder.

»Det er ikke planen at fyre folk, men der er sket en nedgang i efterspørgslen, og derfor må vi også tilpasse produktionen - også i Danmark. Derfor bliver vi nødt til at lave et produktionsstop i nogle uger i efteråret, men de uger planlægger vi at bruge til at efteruddanne og opkvalificere vores medarbejdere, sådan at når de kommer tilbage, så er vi endnu mere effektive,« siger Kurt Kaalund til RB-Børsen.

Auriga afleverede et halvårsregnskab, der viser et overskud før skat på 145 mio. kr. mod 319 mio. kr. i samme periode sidste år. Samtidig har virksomheden oplevet et fald i omsætningen på 1 pct., hvilket hovedsageligt skyldes nedgang i salget af Aurigas hovedprodukt, plantebeskyttelsesmidlet Glyphosat.

RB-Børsen