Ingen erstatning til gidsler

Rederiet H. Folmer skal ikke betale erstatning til søfolk, der var gidsler om bord på det kaprede skib Danica White i 2007. Det har Københavns Byret afgjort.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fire søfolk får ingen erstatning fra hverken rederi eller kaptajn efter at have siddet som gidsler på Danica White i 2007. Rederiet H. Folmer og kaptajnen er blevet frifundet af Københavns Byret.

- De fire søfolk har ikke kunne løfte beviserne for, at rederiet og kaptajnen har handlet uagtsomt i forbindelse med kapringen af Danica White, skriver byretten i dommen.

Søfolkene havde søgt om en erstatning på 1,3 millioner kroner.

Det var Sømændenes Forbund 3F, der havde lagt sag an mod rederiet. Forbundet mente ikke, at rederiet havde informeret søfolkene tilstrækkeligt om, hvilke farer der lurede i det piratfyldte og farlige farvand ved Somalia, som de skulle sejle igennem og heller ikke om, hvilke forholdsregler de skulle tage.

Danica White var med sin tophastighed på kun seks knob og sit lave fribord et let offer for piraterne, der holdt søfolkene som gidsler i 83 dage i sommeren 2007, inden de blev løsladt - angiveligt for en løsesum på omkring fire millioner kroner.

Efter løsladelsen sejlede Danica White med eskorte af krigsskibe til Djibouti, hvor Udenrigsministeriet i at chartret fly sørgede for søfolkenes hjemtransport./ritzau/