Ingen billige smartphones på vej fra Apple

Dyre iPhones sender Apple langt bag konkurrenter i Kina, hvor billigere smartphones er langt mere populære, men Apple afviser alligevel at tage konkurrencen op og lave en "iPhone Light".

Foto: KIMIHIRO HOSHINO. Apple og topchef Tim Cooks mindre udgave af iPad'en kommer på gaden i januar, men selskabet ønsker ikke at lave en billigere udgave af iPhone for at tækkes de kinesiske forbrugere.
Læs mere
Fold sammen

I Kina er iPhone nu kun den sjettemest solgte smartphone. Billigere smartphones sælges i langt større antal, og det har vakt spekulationer til live, om at Apple pønser på at lave en discount-udgave af iPhone.

Men nej. Apples marketingdirektør Phil Schiller afviser nu fuldstændig den ide overfor det kinesiske medie Shanghai Evening News, skriver Reuters.

"Det er ikke en retning, vi ønsker at gå i med vores produkter," siger han ifølge Reuters.

Han peger desuden på, at selvom Apple i salgstal kun sidder på 20 procent af markedet, så henter man alligevel 75 procent af fortjenesten fra salget.

Selvom Apple ikke vil gøre tilnærmelser til de kinesiske forbrugere med en light-udgave af deres populære smartphone, så arbejder man på højtryk for at skabe fremgang på markedet i de store land.

Topchef Tim Cook er netop nu i Kina for at sikre en aftale med landets største mobiloperatør China Mobile, der er med til at afholde Apple fra at blive dominerende i Kina, der er selskabets næststørste marked.

"Kina er Apples næststørste marked i verden, og jeg tror på, at det i fremtiden helt sikkert vil blive vores største (...) Hvornår det sker, kan jeg ikke sige, men jeg er ikke i tvivl om, at det kommer," siger han ifølge Financial Times til til kinesiske medier.

For at det kan ske, så skal Apple forhandle en aftale på plads med China Mobile om at distribuere iPhone til selskabets 700 millioner kunder.

Ifølge Tim Cook håber Apple desuden at kunne fordoble antallet af egne butikker fra 11 til 25 i Kina og Hong Kong, hvor 3G-versionen af iPad Mini også kommer på markedet i den her måned.