Influenza A giver eksplosivt sæbesalg

Når influenza A rammer Danmark til efteråret, vil salget af desinficerende sæbe stige eksplosivt. Det forventer ISS, der allerede mærker en stigende efterspørgsel.

Foto: Martin Rasmussen / Scanpix. Når influenzaen for alvor rammer landet, vil salget af desinficerende sæbe stige eksplosivt, forudser ISS.
Læs mere
Fold sammen
3.000 danskere vil dø af Influenza A (H1N1), når sygdommen for alvor rammer landet i efteråret. Vask hænder for at mindske spredningen af smitten, lyder rådet fra myndighederne, og det vil betyde et markant salg af desinficerende sæbe, forudser ISS.

”Når vi bliver ramt af influenzaen, vil salget eksplodere helt vildt. Jeg har indtryk af, at flere virksomheder er afventende, men virkelig vil rykke på det til efteråret, når sygdommen rammer,” siger afdelingschef for Wash Room Service i ISS Brian Thanner.

Præcist hvor meget salget vil stige, kan han ikke sige. Han forudser dog en tocifret procentuel stigning.

Danskbaserede virksomheder tøver
Allerede nu mærker ISS mærker en øget efterspørgsel fra danske virksomheder, der har kontorer i lande, hvor sygdommen raser.

”Vi oplever, at virksomheder i Danmark ser tiden lidt an, mens de internationale allerede har bestilt produkter hjem og sat det op i kantiner og kontorer. Vi har en større kunde, der har kontorer i London, som har bestilt et stort parti. Sæben er bl.a. blevet stillet op i deres indgangsparti, og alle skal desinficere sine hænder, når de kommer ind,” siger Brian Thanner.

Afdelingschefen forventer, at salget vil stige så meget, at det kan ses på bundlinjen for afdelingen Wash Room Service.

Engelsk sæbeboost
Sæbefirmaet PZ Cussons oplever en betydelig stigning i salget af antibakterielle sæber.

I England er salget af håndgelen Carex ifølge BBC steget med 200 pct., og ifølge PZ Cussons, der hovedsagligt opererer i England, Nigeria, Australien og Indonesien, oplever man til trods for den globale finansielle situation, et godt salg i alle regioner.