Industriproduktionen overraskede positivt i august

Den danske industriproduktion steg med 2,7 pct. i august i forhold til måneden før, hvor tallet skuffede med et fald på 2,9 pct.

Metro byggeri / arkiv... PLUS-historie. Knap en tredjedel af den nye metrolinje Cityringen, der skal stå klar i 2019, er nu boret ud. Torsdag bores der hul til metrostationen Københavns Hovedbanegård. (se Ritzau historie 281441) Reportage fra metrobyggeriet. Her fra strækningen Fisketorvet-Sønder Boulevard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Udviklingen i august var således noget bedre end ventet, idet konsensus blandt økonomerne forud for offentliggørelsen var en mere beskeden stigning på 1,3 pct.

Produktionen steg i august i otte ud af 12 branchegrupper, hvoraf den største stigning var at finde i medicinalsektoren. Her steg produktionen i løbet af måneden med hele 11,7 pct. sammenlignet med juli.

- Store udsving i medicinalindustriens produktion skal undertiden ses i lyset af tilsvarende store udsving i priserne, men det var ikke tilfældet i august, hvor der kun var et lille fald i priserne og omsætningen også havde en markant stigning på 8,3 pct., skriver Danmarks Statistik.