Industrigigant danner par med Better Place

En af verdens største virksomheder, den amerikanske industrigigant General Electric, går ind i et samarbejde med det danske selskab Better Place om blandt andet finansiering af batterier til danske elbiler. Det oplyser Ritzau. (Opdateret)

En el-bil bliver ladet op hos en Better Place-stander Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Elbilprojektet Better Place, der har Danmark og Israel som de to højst prioriterede lande, får nu industrigiganten General Electric med i et samarbejde.

Det skal blandt andet se på den bedste finansiering af 10.000 batterier til elbiler i de to lande. Der er tale om et samarbejde, der skal udrulle infrastruktur til elbiler på globalt plan.

Et af de fire fokuspunkter i samarbejdet er at finde en model til finansiering af de dyre bilbatterier. I Better Place-projektet kan batterierne skiftes på særlige stationer.

- GE er en af verdens største virksomheder og en uhyre stærk samarbejdspartner for Better Place, siger Morten Leth, adm. direktør i Better Place.

De to virksomheder vil sammen udvikle et program for batterifinansiering. Det indledes med et pilotprogram for de 10.000 batterier i Danmark og Israel. Med finansieringen sættes der yderligere skub på disse to første elbilmarkeder, oplyser Better Place.

- Set med danske øjne er finansieringen af de 10.000 batterier central. Men jeg hæfter mig i lige så høj grad ved det globale perspektiv i aftalen, siger Morten Leth.

De to selskaber har desuden tre andre fokusområder for deres samarbejde. Det gælder udvikling af standardbaseret teknologi for ladestandere, så bilister i de forskellige lande både kan lade op hos Better Place og på GEs egne ladestandere, WattStation. GE og Better Place vil også arbejde sammen om at finde for eksempel virksomheder, der kan medvirke til en større udskiftning mod øget drift af elbiler.

Dette er til dels allerede tilfældet i Danmark, hvor Better Place er godt i gang med at indgå partnerskaber.

Endelig vil man arbejde sammen om at øge forbrugernes forståelse for de økonomiske og miljømæssige fordele, som udbredelsen af elbiler vil bringe.

/ritzau/