Industrigigant åbner nyt væksthus for danske startups nord for København

Den internationale industrivirksomhed Alfa Laval åbner torsdag et nyt væksthuskoncept for innovative iværksættere, der får mulighed for at flytte ind i det nye Alfa Laval Innovation House i Søborg.

I første omgang rykker otte iværksættervirksomheder ind i det nye væksthus hos Alfa Laval. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag eftermiddag åbner dørene hos Alfa Laval Innovation House Copenhagen, der bliver hjem for udvalgte startups og iværksættere, der får mulighed for at udvikle og drive deres virksomheder i industrigiganten Alfa Lavals lokaler i Søborg ved Gladsaxe.

Ambitionen med det nye væksthus er, at de i første omgang otte iværksættervirksomheder kan trække på viden, netværk og kompetencer fra Alfa Laval, der er en international producent af materialer til bl.a. kraftværker, skibe, spildevandsindustrien samt klimavenlige- og køleløsninger.

»Iværksætterne har masser af idéer og energi, men måske mangler de noget industriel viden og erfaring. Der kan vi som global virksomhed gå ind og hjælpe dem med eksempelvis industrielle og kommercielle dele af virksomhederne,« siger adm. direktør Per Lund Hansen.

Alfa Laval havde i Danmark en omsætning på knap 4,6 mia. kr. I 2017, mens virksomheden beskæftiger 1.800 ansatte på dansk jord. Valget af netop Danmark som hjem for væksthuset er ikke tilfældigt, påpeger Per Lund Hansen:

»Vi har valgt Danmark, fordi vi har et specielt uddannelsessystem, hvor universiteterne er en stor drivkraft og motor for innovation og idéskabelse. Samarbejdet mellem det offentlige, det private og skoler synes vi er særligt interessant,« siger han.

Fokus på bæredygtighed og digitalisering

I første omgang er otte virksomheder udvalgt til at rykke ind på matriklen hos Alfa Laval. På sigt er der mulighed for flere, fortæller den administrerende direktør, som pointerer, at det er vigtigt, at der er tid og fokus til de virksomheder, som får muligheden i Gladsaxe.

»Vi vælger de virksomheder, hvor det giver en synergi med os, og vi kan se, at de har et produkt, der skal modnes og industrialiseres. Vores to fyrtårne er bæredygtighed og digitalisering, hvor særligt virksomheder, der kan lave energieffektive løsninger har vores opmærksomhed,« siger Per Lund Hansen.

Per Lund Hansen, adm. direktør hos Alfa Laval Copenhagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto.

Alfa Laval har i forbindelse med væksthuset indgået samarbejder med Gladsaxe Kommune, Gladsaxe Erhvervsby, Copenhagen Business Hub, DTU og DTU Skylab for at sikre stærke fødekilder til projektet.

I en pressemeddelelse udtaler projektleder Krestine Mougaard fra DTU Skylab:

»Samarbejde med større danske virksomheder kan være et godt springbræt for mange nyetablerede startups. Vi glæder os til at se, hvad vores tætte samarbejde kan føre til i fremtiden, da vi allerede nu har oplevet synergi og værdi blive skabt.«

Det bliver bakket op af Karen Brosbøl Wulf fra Gladsaxe Erhvervsby:

»Det er vores forhåbning, at Innovation House kan blive et sted, hvor vores virksomheder kan samles om temaer og ideer og udnytte hinandens ressourcer og viden, så vi kan få skabt en innovationsdynamo til gavn for hele området,« lyder det i pressemeddelelsen.

Snoren til de nye faciliteter bliver klippet 5. september kl. 15.00