Industriens Pension når højeste indbetalingsniveau nogensinde

2016 var et succesfuldt år for Industriens Pension, hvor både indbetalingerne og medlemstilgangen steg.

Det fremgår af forsikringsselskabets årsrapport.

Indbetalinger fra medlemmerne af Industriens Pension, der er ansat på danske industri- og fødevareindustriarbejdspladser, satte sidste år rekord med 8,4 mia. kr. Det er 252 mio. kr. mere end i 2015.

Medlemmerne er også blevet flere. Antallet steget med flere end 2400 personer, hvilket bringer Industriens Pensions medlemstal op på 402.205 medlemmer. Det er en afspejling af, at det går bedre med beskæftigelsen i industrien, fremgår det af årsrapporten.

- Året har været præget af et højere aktivitetsniveau med både stigende indbetalinger, stigende udbetalinger, flere medlemmer, et rigtig stærkt afkast og en hurtigt voksende formue under forvaltning. 2016 har været et rigtig godt år for Industriens Pension, siger Laila Mortensen, der er administrerende direktør i Industriens Pension, i årsrapporten.

Med et samlet afkast på 8,2 pct. sidste år, hvoraf medlemmer med mindst 20 år til pension fik et afkast på hele 9,6 pct., kalder Laila Mortensen selskabets investeringsstrategi "meget robust" og selve afkastet "blandt branchens absolut bedste".

Det høje afkast kombineret med stigende indbetalinger betyder, at de samlede investeringsaktiver steg til 150 mia. kr. ved udgangen af 2016 mod 138 mia. kr. året inden.

/ritzau/FINANS