Industriens Pension leverer 7,7 mia. kr. i afkast hidtil i år

Industriens Pension har i årets første tre kvartaler opnået et afkast på 7,7 mia. kr. svarende til 5,6 pct. Det gennemsnitlige afkast til medlemmerne er 5,3 pct.

- Da briterne stemte sig ud af EU den 23. juni, var vi bekymrede for, hvordan finansmarkederne ville reagere. Set i det lys er vi meget tilfredse med, at vi i løbet af tredje kvartal har haft fremgang inden for alle aktivtyper og fordoblet årets afkast. Det er med til at give medlemmerne nogle solide afkast, siger Laila Mortensen, administrerende direktør i Industriens Pension. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Det oplyser pensionsselskabet.

Med stigningen er den forvaltede formue op på 146,4 mia. kr.

Tredje kvartal er foreløbigt årets klart bedste kvartal. Afkastet siden andet kvartal er mere end fordoblet, da det i tredje kvartal steg med 4,1 mia. kr.

- Da briterne stemte sig ud af EU den 23. juni, var vi bekymrede for, hvordan finansmarkederne ville reagere. Set i det lys er vi meget tilfredse med, at vi i løbet af tredje kvartal har haft fremgang inden for alle aktivtyper og fordoblet årets afkast. Det er med til at give medlemmerne nogle solide afkast, siger Laila Mortensen, administrerende direktør i Industriens Pension.

AFKAST HELT I TOP

En opgørelse fra det uafhængige analysefirma Morningstar viser, at Industriens Pension ligger med helt i toppen blandt de selskaber, der har skabt de bedste afkast til medlemmerne i 2016, oplyser pensionsselskabet. Det er også tilfældet på treårssigt.

- Den lempelige pengepolitik og det fortsatte rentefald har i særdeleshed givet sig udslag i form af høje afkast i den næsten 35 mia. kr. store portefølje af kreditobligationer, hvor afkastet er på 10,4 pct. Men også traditionelle stats- og realkreditobligationer har klaret det godt. De har givet et afkast på 5,1 pct. før skat.

- Vi står i en situation, hvor det, der har givet mest i afkast i år, er stik modsat, hvad der var tilfældet sidste år. For i år har det været de forskellige obligationstyper, der for alvor har trukket afkastet op, mens det særligt var aktierne sidste år. Det viser, hvor vigtigt det er, at vi har den rigtige spredning og sammensætning af vores investeringer i et uforudsigeligt marked, siger Laila Mortensen.