Industri- og logistikejendomme står til prisstigninger

Det totale afkast på ejendomsmarkedet vil falde i de kommende år, vurderer markedsaktørerne ifølge en ny undersøgelse. Men prismæssigt vil industri- og logistikejendomme ikke længere halte efter andre typer af erhvervsejendomme.

Den stærke vækst inden for nethandel har de seneste år skabt ny interesse for industri- og logistikejendomme. Foto: Iris Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den stærke vækst inden for nethandel har de seneste år skabt ny interesse for industri- og logistikejendomme. Nu er trenden åbenbart så stærk, at lokalerne – der tidligere ofte stod mere eller mindre tomme – ikke bare er ved at være fyldt op igen. Nu står de også til at stige i pris.

Det er i hvert fald forventningen i ejendomsmarkedet, fremgår det af »Ejendomsforeningen Danmarks markedsstatistik – forventninger for oktober«, der bliver offentliggjort i dag.

Hidtil har markedsaktørerne haft betydeligt mere tro på prisstigninger i kontor- og butikssegmenterne. Men siden forrige kvartal er industri- og logistiksegmentet altså kommet på omgangshøjde.

»Ejendomsinvestorerne forventer både positiv udvikling for industriejendommenes markedsleje og ejendomsværdi, ligesom det også forventes, at industriejendommene udlejes hurtigere. Det er glædeligt, at tomgangen falder for industriejendomme, da den i øjeblikket ligger lidt for højt med 10,6 procent«, udtaler Morten Marott Larsen, cheføkonom i Ejendomsforeningen Danmark.

Når det gælder det professionelle ejendomsmarked som helhed, synes der umiddelbart at trække sorte skyer op i horisonten. Således forventer markedsaktørerne nu afkast på 5,5 procent i hvert af de kommende år. Man skal 14 måneder tilbage for at finde tilsvarende lave forventninger.

Forskydningerne fra kvartal til kvartal er dog marginale. Der er sandsynligvis tale om, at investorerne vurderer, at de seneste års meget voldsomme prisstigninger stopper, eller i det mindste løjer af.