Industri i København truet af voksende boligområde

Udbygningen af boligkvarteret på Teglholmen i København får MAN Diesel til at frygte, at man må flytte sit store testcenter og 2.000 arbejdspladser til udlandet.

Man Diesels udviklingsafdeling på Teglholmen i Købehavn er presset af det boligkvarter, der er opstået omkring det. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

MAN Diesels udviklingsafdeling er eneste tilbageværende element i den oprindelige lokalplan for Teglholmen.

Rundt om bygningerne er der i de senere år skudt boliger op, og det i et antal, der bekymrer virksomheden. MAN Diesel producerer og tester  nemlig gigantiske skibsmotorer. Det giver lavfrekvente svingninger i undergrunden, og med de mange boliger i nærheden frygter administrerende direktør Thomas S. Knudsen, at virksomheden vil få problemer med fremtidige miljøgodkendelser. Det skriver Børsen.

»Vi har ikke noget ønske om at flytte vores udviklings- eller produktionsafdeling, men den største trussel mod vores udviklingsafdeling er Københavns Kommune,« siger Thomas S. Knudsen, som fastslår, at virksomhedens 2.000 arbejdspladser i yderste instans kan ende i udlandet.

»Hvis kommunen kommer med så skrappe miljøkrav, at vi ikke kan teste motorerne herude, så kan vi blive tvunget til at flytte,« siger han.

Netop nu er Københavns Kommune ved at opføre en stor folkeskole over for testcentret, og lokalplanerne er blevet ændret, så der kan bygges boliger i en afstand af 150 meter. Kommunens tidligere forslag om en grænse på 130 meter, fik MAN Diesel ændret efter protester.