Indtjeningen står stille hos Sydbank og bundlinjen skrumper

Ved første kvartalsregnskab springer to ting i øjnene hos Sydbank: Basisindtjeningen står stille, mens bundlinjen går den forkerte vej.

(ARKIV Foto: Brian Bergmann/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Ser man på omsætningen i Sydbank er der intet nyt i årets første kvartal, men den reelle indtjening halter bagefter. Sydbank oplever stilstand på toplinjen, der forbliver uændret fra første kvartal 2017 med 1.053 millioner kroner. Administrerende direktør Karen Frøsig er dog tilfreds for resultatet.

»Det er rigtig flot, at vi har evnet at holde basisindtjeningen, når vi er i en branche, der kæmper med en negativ rente, marginalpres, og samtidig befinder os i en enormt hård konkurrencesituation,« siger hun til Berlingske Business.

Banken har dog stadig oplevet en tilbagegang på tre procent på bundlinjen der i første kvartal er på 431 millioner. Tilbagegangen sker til trods for en positiv tilbageførsel på nedskrivninger på 13 millioner kroner. Forventningerne for 2018 er dog lave, og en af de største variabler for nedskrivningsniveauer ligger i prisudviklingen for landmændene.

”Landbruget har været igennem en vanskelig periode, men vi har stor tiltro til at landbruget skal holde skindet på næsen i 2018, og så er spørgsmålet hvordan det går i 2019. Det er langt hen af vejen et internationalt spil om man kan opretholde priserne,” forklarer Karen Frøsig.

Med et resultat for perioden på 431 millioner kan aktionærerne se frem til en egenkapitalforrentning på 14,8 procent efter skat.