Indtægter fra musikstreaming overgår fysiske formater i 2017

I år vil indtægterne fra internetstreaming af musik nå en milepæl, når de når et niveau på over 9 mia. dollar og for første gang overstiger indtægterne fra salg af CD'er og vinyler.

Indtægterne fra musikstreaming vil stige.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Financial Times.

En prognose fra konsulenthuset Pricewaterhousecoopers, PWC, viser, at indtægterne fra musikstreaming vil stige med 37 pct. i år mod 9 pct. for indtægterne ved salg af musik i fysiske formater. Det totale musiksalg vil stige med 5,2 pct. til 23,4 mia. dollar.

»Den øgede streaming afspejler, hvordan det er blevet både den fortrukne forretningsmodel og brugeroplevelse for kunderne. De kan godt lide adgang til indhold efter behov samt bekvemmeligheden ved at at have adgang gennem vidtrækkende bredbåndsdækning,« siger Christopher Vollmer, der leder Pwc's globale underholdnings- og medieforretning, til Financial Times.

Streaming har i høj grad også erstattet køb af individuelle sange og albummer. I 2012 stod downloads for 70 pct. af de globale digitale musikindtægter, mens streaming stod for 18 pct. Modsat forventes streaming i år at stå for 73 pct. af indtægterne, mens andelen af downloads falder til 23 pct.