Indkøbscenter bryder persondata-loven

Datatilsynet har nu afgjort, at det er i strid med persondata-loven, og at oplysningerne skal slettes.

Indkøbscentret Ro's Torv i Roskilde har gennem flere år gemt oplysninger om kunderne ulovligt har Datatilsynet afgjort. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Flindt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indkøbscentret Ro's Torv i Roskilde har gennem flere år gemt oplysninger om kunderne ulovligt. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Det handler om nummerpladerne, som bliver fotograferet, når de handlende kører i bil ind og ud af indkøbscenterets parkeringshus. Det sker for at registrere, hvor længe hver bil parkerer, og om der bliver betalt for at holde ud over de gratis to timer.

Problemet er, at centerets ejere i Dades beholder nummerpladeoplysningerne, selvom bilen har parkeret under to timer, eller chaufføren har betalt for parkeringen.

Datatilsynet har nu afgjort, at det er i strid med persondata-loven, og at oplysningerne skal slettes, når bilen har forladt området, skriver DAGBLADET Roskilde.

Opbevaringen bliver dog ikke afsluttet lige med det samme, da centerets ejere vil forsøge at forklare sig over for Datatilsynet.

- Hvis der sker fejl i systemet, har vi i dag den mulighed, at vi kan kigge tilbage på den enkelte bruger og rette den fejl. Hvis vi skal slette brugerne fra systemet med det samme, vil vi ikke have mulighed for at yde den service over for de kunder, der bliver ramt af tekniske fejl, siger Jakob Møller, centermanager i Datea, der administrerer Ro?s Torv for ejerne i Dades, til DAGBLADET Roskilde.