Indkøber og kvægavler

Stig Wadmann skal firdoble investeringerne for Realia. Han har solgt masser af sommerhuse, og i fritiden er han kvægavler.

Stig Wadmann indledte karrieren med at sælge masser af sommerhuse – nu skal han købe masser af kontorkvadratmeter til Realia, det tidligere Asgaard. Fold sammen
Læs mere

Som topchef i det børsnoterede Realia kan Stig Wadmann hurtigt blive en ombejlet herre, ikke mindst hos banker og realkreditselskaber, der ligger inde med fast ejendom i omegnen af København og kvartererne lige uden for centrum.

Her vil Realia, det tidligere Asgaard Group, som led i et hamskifte stort set droppe projektudvikling og fokusere på at investere i kontor- og logistikejendomme. Porteføljen skal næsten firdobles fra 275 millioner kroner i dag til en milliard inden for tre år.

Mens pensionskasser og andre har rettet sigtekornet mod centrum og andre såkaldte primære beliggenheder, så ser Realia gode muligheder i knap så centrale områder, hvor priserne på mursten ikke er kommet så højt op endnu.

Mægler som 20-årig

Med den ændrede strategi skal Stig Wadmann i mindre grad udvikle ejendomme, hvilket ellers har været hans metier de sidste 15 år.

Til gengæld skal han i højere grad handle med ejendomme – ligesom han gjorde i sine første 15 år på arbejdsmarkedet.

Allerede som nybagt student blev han ansat i forældrenes mæglerbutik i Vig. Og da de gik på tidlig pension kort efter, overtog han forretningen. Den blev suppleret med butikker i nabobyerne Høve og Asnæs, alle i Odsherred, der bugner af sommerhuse.

»80 procent af handlerne var sommerhuse, og i flere år var jeg på top-fem over flest solgte sommerhuse i landet. Alle kunder var glade og positive, når de handlede sommerhus, så det var en god tid,« siger Stig Wadmann.

»Aldrig hørt om ejendomsudvikling«

Han solgte butikkerne til Nybolig og blev franchisetager, men efter nogle år var vækstmulighederne begrænsede, fordi Nybolig dengang kun tillod at have tre butikker. Derfor stoppede han og drog til en erhvervsmægler i København for at prøve noget nyt.

Ved et tilfælde kom han i kontakt med TK Development, som havde overtaget nogle ejendomme efter det kuldsejlede Nordisk Fjer.

»Dengang havde jeg aldrig hørt om ejendomsudvikling,« lyder det i dag om skiftet til TK Development, der buldrede frem i de år.

Men hurtigt fik Stig Wadmann ansvaret for en stribe TK-projekter, blandt andet omdannelsen af det gamle Daells Varehus til Hotel Skt. Petri.

I 2004 blev han direktør for JMI Development med base i Slagelse, og i 2006 rykkede han til Schaumann Development. Her blev opholdet kortvarigt, fordi en af forbindelserne fra Round Table-erhvervsklubberne slog på tråden.

Søren Stensdal, der ejer og investerer i en række selskaber og brancher, ville have Wadmann med i toppen af Asgaard, som dengang stod for ejendomsudvikling i hele Skandinavien.

Siden betød finanskrisen, at Stig Wadmann måtte slanke organisationen og aktiviteterne, selv om Asgaard fastholdt en fornuftig størrelse pengetank – blandt andet fordi en portefølje af ejendomme gav en løbende lejeindtægt.

Kvægavl og golf

Nu skal virksomheden drejes til at være et »normalt« ejendomsselskab, og udviklingsprojekterne er på forskellig vis afhændet eller er ved at blive det. Snart skal Stig Wadmann for alvor i gang med at købe ind, og her er banker og realkredit i kikkerten, fordi krisen har aflejret en vis mængde ejendomme her

Et af udviklingsprojekterne, et boligbyggeri i centrum af Holbæk, kigger Stig Wadmann ofte forbi på vejen til eller fra jobbet.

Han bor med samleversken Gitte på en landejendom lidt uden for Holbæk – og pendler dagligt fra Nordvestsjælland til Nordvest i København, hvor Realia indgår i et kontorfællesskab i en tidligere bakelitfabrik.


I mange år har han løbet og gennemført flere maratonløb, ligesom har han spillet golf i 37 år. En stor del af tiden har det været på eliteplan, og handicappet er nede på 11.

På bopælen kom kvægdrift til som fritidsaktivitet for et par år siden. Planen er at nå op på et dusin stykker kvæg på landejendommen, der strækker sig over 20 tønder land.