Indgreb mod gulplade-fidus

Bilister, som vil benytte et hul i lovgivningen om de nye gulpladeafgifter, løb mandag storm på landets synshaller. Men fidusen løber snart ud.

Kæmpehullet i lovgivningen, der giver private bilister med biler på gule plader mulighed for at spare 5000 kr. om året, bliver lukket. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Skatteminister Kristian Jensen (V) vil lukke det afgiftshus, der er opstået i kølvandet på omlægningen af registringsafgifterne i foråret. Hullet kunne i værste fald koste staten en halv mia. kr. om året.

Bilejere løb i går storm på synshaller landet over for at veje deres biler ned og udnytte hullet i lovgivningen. Men fra oktober er det slut. De danskere, der når det inden, får kun én billig periode på et halvt år i stedet for mere end 5.000 kr. i sparede afgiftskroner pr. år, oplyser Kristian Jensen.

Imod lovens intentioner- Det bliver sådan, at man går tilbage til den oprindelige afgift, man har betalt. Det vil sige, at dem, der vejer ned nu, får en billig periode, men så går vi tilbage på den afgift, de har betalt tidligere. Det har ikke været vores intention, at de skulle have en lettelse ud af det her.

Det vil sige, de bilejere som har betalt 450 i syn for at få vejet bilen ned, har sparet i cirka 2.000 kr.

- trichs