Indenrigstrafikken falder i Københavns Lufthavn

Trafikstatistikken for september viser et fald på 7,3 procent i antallet af indenrigspassagerer i København.

Foto: Claus Bech. Indenrigstrafikken falder i Københavns Lufthavn (Foto: Claus Bech/Scanpix 2017)
Læs mere
Fold sammen

2.672.710 passagerer lagde turen forbi Københavns Lufthavn i september måned, og dermed var der stort set status quo i forhold til samme måned sidste år.

Faktisk er der tale om et lille fald på 0,1 procent, og det skyldes i høj grad et fald i indenrigstrafikken på 7,3 procent.

Og september er ingen enlig svale. Kigger man på årets første ni måneder, er antallet af indenrigspassagerer faldet med 5,7 procent.

Den udvikling vil lufthavnen nu have vendt. Det handler ifølge administrerende direktør Thomas Woldbye om at gøre danskerne mere opmærksomme på indenrigsruterne.

»For mange danskere er indenrigsfly simpelthen forsvundet fra radaren, når de skal rejse på tværs af landet.«

»Især mange i hovedstaden kender ikke til mulighederne for eksempelvis at flyve til Sønderborg, Bornholm eller Midtjylland,« siger han med baggrund i en undersøgelse foretaget af Userneed for lufthavnen.

Som en konsekvens har Københavns Lufthavn i samarbejde med de regionale lufthavne og luftfartsselskaberne lanceret en kampagne. Den skal sætte mere skub i indenrigstrafikken.

Aalborg er fortsat den mest populære indenrigsrute ud af København. 79.593 passagerer fløj mellem hovedstaden og Nordjylland i september, og det gør ruten til den sjettemest benyttede fra København samlet set.