Incoterms-kurser trækker fulde huse

Incoterms, som er en række standardbetingelser ved international handel, er blevet ændret fra 1. januar, og interessen for at komme på kurser rundt om i landet er meget stor.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er næsten som en god rockkoncert. Billetterne bliver revet væk ved de kurser, der tilbyder oplæring i de nye Incoterms regler, der træder i kraft ved årsskiftet.

ICC (Det Intenationale Handelskammer) har revideret de eksisterende 10 år gamle Incoterms (International Commercial Terms eller handelsklausuler), som benyttes i handelsaftaler overalt i verden til, at aftale vilkår omkring betaling, overdragelse, fragt og forsikring. ICC har afskaffet klausulernes gamle klassifikation, så der fremover kun er to transportgrupper: ”All Transport Modes” og ”Waterways Transport”.

Incoterms er en række standardbetingelser ved international handel, der med tre bogstaver fortæller om det er køber eller sælger, der har ansvaret for dokumenter, risiko og omkostninger ved international handel. Hvis ens firma vælger en Incoterms som handelsklausul, er ansvaret under transporten fordelt.

Er man eksportør eller importør af varer, er det måske en god idé at studere disse opdaterede regler – og melde sig til et af de kurser, der tilbydes i den kommende tid .

Revisionen af reglerne indebærer, at der kommer to nye Incoterms og fire tidligere Incoterms forsvinder.De nye Incoterms er relevante for bl.a. transportører, der kører international transport.

De første til at holde kursus er Danske Speditører på Børsen kl. 9-12. DSV har deres kursus i morgen eftermiddag klokken 14-18 i Brøndby. Blandt andre, der holder kursus er speditionsfirmaet Kuehne Nagel, som har også to dagsmøder i Kolding og Århus.

”Vi har vi valgt at invitere vore kunder til informationsmøde om de nye betingelser, men vi forventede en tilmelding på maksimalt 2-300 personer, men er blevet fuldstændig overrasket over den enorme interesse, emnet har hos alle former for virksomheder. Omkring 1000 personer fra over 600 danske virksomheder vil besøge DSV, for at høre mere om bl.a. Incoterms og vareforsikring. Vi valgte derfor, at afholde seks seminarer frem til den 29. november i stedet for de planlagte to – og det er nu blevet til DSV i Danmark's største kundeevent nogensinde - Incoterms Seminar, siger Birgitte Hansson fra Sales & Marketing hos DSV Sales