Import-kød er bakteriebombe

Risikoen for at få en salmonellaforgiftning er næsten ti gange så høj, hvis man spiser udenlandsk kød frem for dansk.

En forskergruppe fra Fødevareinstituttet DTU og Statens Serums Institut har netop offentliggjort en undersøgelse, der viser, at der er salmonella i 11,8 procent af al importeret kød, skriver JydskeVestkysten.

Undersøgelsen omfatter 9135 prøver fra importeret fjerkræ-, svine- og oksekød taget i en femårig periode fra 1998 til 2002. Siden er problemet ikke blevet mindre. Samme undersøgelse af dansk kød viser, at der i 1,4 procent af 213.214 prøver blev fundet salmonella.

- Det mest alarmerende er, at vi har fundet de farlige multiresistente bakterier i tre procent af det importerede kød. Det tilsvarende danske tal er én ud af 1792, siger sektionsleder i Fødevareinstituttet DTU Dorte Lau Baggesen.

Det svarer til, at hvis en person spiser udenlandsk kød hver dag, vil der gå 33 dage, før vedkommende har fået de farlige bakterier indenbords, mens der vil gå næsten fem år, før man bliver smittet af dansk kød.

Myndighederne ser med stor alvor på de multiresistente salmonellabakterier, fordi de almindelige former for penicillin ikke virker på bakterierne - og i allerværste tilfælde kan de være livstruende.

Kilde: JydskeVestkysteni>