IMF advarer Federal Reserve mod utidig renteforhøjelse

Den Internationalle Valutafond, IMF, advarede i weekenden den amerikanske centralbank mod at hæve renten på det kommende pengepolitiske møde i Federal Reserve i næste uge.

Foto: VALENTYN OGIRENKO. IMF's topchef, Christine Lagarde pointerede det nødvendige i en koordineret pengepolitik, og pegede specifikt på den fortsat lempelige pengepolitik i de udviklede økonomier.
Læs mere
Fold sammen

IMF's topchef, Christine Lagarde, gentog dermed de advarsler mod enegang, som såvel IMF som Verdensbanken tidligere har slået til lyd for.

Christine Lagarde pointerede det nødvendige i en koordineret pengepolitik, og pegede specifikt på den fortsat lempelige pengepolitik i de udviklede økonomier.

Kommentaren var en slet skjult hentydning til de konsekvenser, som en amerikansk renteforhøjelse ventes at få for omverdenen, hvor især mange nye økonomier vil blive ramt af kapitalflugt i kølvandet af højere amerikansk renter.

Topfolk i Federal Reserve har gentagne gange afvist at tage hensyn til andre landes stilling, når beslutninger om USA's pengepolitik tages. "Det ligger ikke inden for vores mandat", lyder det igen og igen, men alligevel har der gennem det seneste år været tegn på, at de udenlandske forhold får de amerikanske pengepolitiske medlemmer til at tøve.