Imerco stjæler butikker fra konkurrent

Utilfredse medlemmer af isenkramkæderne under Dias og Bocom er lette ofre for konkurrenten Imerco, der håber på at tiltrække 20-30 butikker. Imerco oplyser, at de allerede forhandler med 10 af konkurrentens butikker.

Kapitalfonden Altor Equity Partners fejlslagne opkøb af isenkramkæderne under Dias og Bocom kan vende op og ned på konkurrencesituationen i branchen.

Den konkurrerende isenkramkæde Imerco satser på at tiltrække 30 butikker. De melder nu, at de har forhandlinger med 10 butikker fra Bocom og Dias, der til sammen spænder over kæderne Kop & Kande, Inspiration, Din Aktive Isenkræmmer og De Frie Isenkræmmere.

»Det er en del af vores strategi at vokse med omkring 30 butikker, gerne så hurtigt som muligt. Opstår der en mulighed for at få de butikker fra en konkurrerende kæde, tager vi naturligvis imod den. Det er ingen hemmelighed, at vi allerede har en dialog med omkring ti stykker, som selv har henvendt sig til os,« siger Ib Berntsen, adm. direktør for Imerco-kæden.

Imerco er netop i disse dage ved at blive omdannet fra frivillig kæde til kapitalkæde i forbindelse med, at investeringsselskabet Goldschmidt Capital køber 40 pct. af kæden. Aftalen er juridisk bindende og træder i kræft 3. september i år.

De butikker fra Bocom og Dias, der vælger at skifte, står nu til at tage del i den aftale.

»Der er en meget stor gevinst i sigte for de butikker, der vil deltage. Vi har betydelige finansielle ressourcer, og vi bakker fuldt op om Imercos vækstplan. Jeg kan ikke kommentere specifikt, hvor meget de enkelte butiksejere får ud af det økonomisk, men der er ingen tvivl om, at modellen vil være den samme som for de eksisterende Imerco-butikker. Vi behandler alle fair,« siger Søren Bjørn Hansen, direktør hos M. Goldschmidt Capital.

Ekspert vurderer, at Dias og Bocom står svagt i denne situation med vrede og skuffede medlemmer.

»Situationen frister. Det kan da i høj grad betyde, at en del af medlemmerne vælger at skifte til Imerco, hvis de dér kan få indfriet ønskerne om et salg. Det kan meget vel ændre styrkeforholdet mellem de to,« siger detailhandelsekspert Bruno Christensen fra Retail Institute Scandinavia.

Direktør Lars Aaen fra Bocom, der står bag Inspirations-kæderne, er dog ikke bekymret for, om Bocom og Dias mister butikker.

»Vores business-plan er intakt. Plan A gik ikke, men nu kører vi videre med plan B, og det ændrer ikke ved, at vi har en supergod case,« siger han.

Bocom og Dias ligger i øjeblikket i forligsdrøftelse med Altor, og de ønsker ikke at kommentere, hvor langt de to parter er nået i forhandlingerne eller uddybe, hvad plan B går ud på.

Hos Imerco er bestyrelsesformand Christian Boye dog ikke i tvivl om, at konkurrentens butikker kan se langt større fordel ved at gå over til en sikker aftale hos Imerco end at vente på en plan B.

»Jeg er sikker på, at der vil komme flere end de ti, vi ligger i forhandlinger med nu. Hvis du allerede står og har besluttet dig for at afhænde din virksomhed, hvorfor så ikke sondere markedet? Det er jo det eneste logiske,« siger Christian Boye.