Imerco-formand: Børsplaner for isenkram lever

Fusionen af isenkram- og livsstilsbutikkerne Imerco og Inspiration betyder langt fra, at Imercos børsplaner afgår ved døden. Men først skal fusionen godkendes af konkurrencemyndighederne og julehandlen overstås, siger bestyrelsesformand Niels Heering.

Foto: Asger Ladefoged. Fusionen af isenkram- og livsstilsbutikkerne Imerco og Inspiration betyder langt fra, at Imercos børsplaner afgår ved døden. Men først skal fusionen godkendes af konkurrencemyndighederne og julehandlen overstås, siger bestyrelsesformand Niels Heering. (Foto: Asger Ladefoged/Scanpix 2016)
Læs mere
Fold sammen

Den netop annoncerede fusion mellem de to isenkram- og livsstilskæder Imerco og Inspiration betyder langt fra, at tidligere annoncerede børsplaner er opgivet. Det fortalte Imercos bestyrelsesformand Niels Heering på et pressemøde i eftermiddag.

Hverken Niels Heering eller Inspirations ejer, rigmanden Niels Thorborg ville dog afsløre dato eller værdisætning af selskabet i forbindelse med en børsnotering. »Nu skal vi først have fusionen godkendt af Konkurrencestyrelsen og have julehandlen overstået,« sagde Heering.

Niels Thorborg lægger også vægt på at få fusionen overstået i god ro og orden, inden børsplanerne findes frem af skuffen. De to virksomheders hovedsæder skal bla. slås sammen, og der skal findes en fælles kultur.

En eventuel børsnotering skal først og fremmest tjene til at skaffe ny kapital til udvikling af de to kæder og  til at skabe et marked for de knap 130 småaktionærer, tidligere isenkræmmere, som ejer 16 pct. af  aktierne i Imerco, forklarede Niels Heering, som understregede, at en børsnotering ikke skal skabe grundlag for de to hovedaktionærers exit:

»Hovedaktionærerne er langsigtede ejere,« fastslog han. Niels Thorborg ejede indtil fusionen Inspiration 100 pct., mens ejendomsmatadoren Mikael Goldschmidt er hovedaktionær i Imerco.