Imagetæsk uden betydning for Danske Banks chefjagt

Danske Bank styrtbløder i imagemålinger, men jobbet som topchef i banken er mere attraktivt end nogensinde før.

Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tæsk af kunderne, tæsk af politikerne og tæsk af eksperterne. Danske Bank har stået på mål for meget de senere år, og i takt med at bankens nedskrivninger er blevet større og større, er bankens image røget længere og længere ned.

Alligevel er stillingen som ny topchef i banken mere attraktiv end stort set nogen anden direktørstilling i Danmark.

Det vurderer en lang række headhuntere og eksperter over for Berlingske Business. Af samme grund lyder vurderingen fra alle sider, at kandidaterne står i kø for at forsøge sig med topposten i Danmarks største bank.

»Stillingen som CEO i Danske Bank er så prestigefuld, at den sender kandidaten direkte ind i toppen af det danske samfund. Og hvis man klarer sig godt i stillingen og formår at forbedre bankens image, så står man utroligt stærkt om tre år,« lyder det fra Christian Kurt Nielsen, adm. direktør i Mercuri Urval.

Samme vurdering giver Thomas Hollen, kommerciel direktør i rekrutteringsfirmaet Capacent People.

»Hvis personen, der ender med at få posten i Danske Bank, lykkes i jobbet, så venter der en plads i historiebøgerne. Det vil være enormt attraktivt for den rette kandidat at skulle bevise sig selv i et job, hvor alle har negative forventninger. På den måde gælder den omvendte logik for topposter i forhold til mellemledere og specialister, der foretrækker stillinger i virksomheder med et godt og stabilt image.«

Den nuværende direktør i Danske Bank, Peter Straarup, tjener omkring ni mio. kroner om året. Det er i den lave ende i C20-indekset, men er i bund og grund uden betydning, mener Steen Hildebrandt, professor i ledelse ved Handelshøjskolen, Aarhus Universitet.

»For det første skal en kommende direktør i Danske Bank nok formå at forhandle sig frem til en passende kompensation for de udfordringer, stillingen indebærer. For det andet er jobbet blandt de absolut mest attraktive job i Danmark, og så kommer lønnen i anden række.«