Ilse Jacobsen flytter produktion hjem fra Kina

Modeproducenten Ilse Jacobsen Hornbæk stopper næsten al produktion af sko og tøj i Kina.

Ilse Jacobsen, Hornbæk, står bag virksomheden Ilse Jacobsen Hornbæk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sigrid Nygaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Virksomheden har truffet en beslutning om at flytte produktionen tilbage til Europa, og ifølge Ilse Jacobsen er flere internationale tøjproducenter på vej til at gøre det samme, skriver Helsingør Dagblad.

"Vi er trætte af kineserne. Der er alt for meget bøvl og ballade. Flere andre virksomheder inden for branchen går med tilsvarende overvejelser. Man skal hele tiden holde dem i ørerne for at få tingene til at lykkes. Det er simpelt hen for anstrengende, hvad sko og tøj angår. Men vi kan fortsat nok bruge Kina til produktion af andre ting. Blandt andet ting til kurbadet, som vi er i gang med," fortæller Ilse Jacobsen ved præsentationen af sin forårs- og sommerkollektion 2012.

"Selv om flytningen ud af Kina kan betyde tre millioner kroner mindre om året, så er det ok. Jeg kommer til at sove bedre om natten og kan bedre stå inden for produktionen. Det betyder meget."

Til trods for krisen har Ilse Jacobsen Hornbæk øget sin vækst med 47 procent. I dag omsætter virksomheden globalt set for et trecifret millionbeløb, skriver Helsingør Dagblad.