Illums Bolighus brager derudaf

For sjette år i træk kan Illums Bolighus prale af både at opleve fremgang på top- og bundlinje. Hemmeligheden skal findes i at være et »total teater«, forklarer adm. direktør og storaktionær, Henrik Ypkendanz.

direktøren for Illums Bolighus, Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indretnings- og møbelkæden Illums Bolighus leverer for sjette år i træk fremgang i omsætningen. Potentialet til fortsat vækst er stort, og 2017 bliver året, hvor Illums Bolighus satser på at åbne forretning i Hamburg.

Bolighuset har netop aflagt regnskab, og tallene viser, at omsætningen i 2014/15 er steget med 10 procent til 492 millioner kroner, mens resultat før skat er vokset med 15 procent til knap 57 millioner kroner.

»Man kan ikke andet end at smile, når man leverer fremgang på både top- og bundlinjen. Jeg synes, at vi bliver kvitteret af kunderne for at gøre det rigtige,« siger adm. direktør og storaktionær i Illums Bolighus, Henrik Ypkendanz.

»Det rigtige« er, ifølge Henrik Ypkendanz, at agere som et »total teater«. Bolighuset gør en »dyd ud af at tilfredsstille kunderne«. Og tilfredsstillelsen skal hverken findes på tilbud eller rabatter. Det skal derimod findes i oplevelsen og servicen.

»Vi er skuespillere inde i huset. Vi optræder nærmest som om, at kunderne er gæster i vores eget hus. Hvis man inviterer gæster derhjemme, hilser man pænt på dem, man har ryddet op og handlet ind. Sådan gør vi også i Illums Bolighus.«

»Total teater« skal, ifølge Henrik Ypkendanz, ligeledes forstås på den måde, at kunderne trækkes ind af bolighusets vinduesudsmykning, de overvældes af gaveindpakningen og historien om, hvem der har designet LP-lampen.

En forklaring på succesen kan således være, at Illums Bolighus »aldrig nogensinde er gået på kompromis med kvaliteten og designet. Vi har aldrig solgt noget, der var uoriginalt. Det ligger simpelthen så langt fra vores måde at tænke på,« forklarer Henrik Ypkendanz.

Illums Bolighus har siden 2006 åbnet butikker i Oslo, Aarhus (franchise), Stockholm, Malmø og Bergen, og for fire uger siden åbnede endnu en forretning i Stockholm i det fasionable center Mall of Scandinavia.

Henrik Ypkendanz forklarer, at Illums Bolighus i godt et år har kigget efter lokaler i Stavanger, men man har endnu ikke fundet de rigtige. Det har man til gengæld i Hamburg.

»Jeg kan ikke sige til dig, at vi har skrevet under på lejekontrakten, for det har vi ikke, men vi er så langt med udlejeren, at vi kan sige, at vi er tæt på.«

Forventningen går på, at Illums Bolighus åbner en afdeling i Hamburg i 2017.