Ildtelefon forbydes af flere flyselskaber

Graven for Samsungs toptelefon, Galaxy Note 7, bliver dybere og dybere. Flere flyselskaber forbyder mobiltypen, der i flere tilfælde har selvantændt.

Foto: JEON HEON-KYUN

SAS har sagt stop. Norwegian det samme. Det amerikanske transportministerium har også sat foden ned. Samsung Galaxy Note 7 bliver i højere og højere grad tvunget ud ad flyvemaskinerne, efter at det er kommet frem, at en række af telefonerne er brudt i brænd. Nu følger flere luftfartsselskaber i Europa, Asien og Australien også trop, skriver BBC.

Af de næste 400 afgange, der sker fra Kastrup Lufthavn mandag, står SAS for størstedelen. De sagde allerede i starten af september fra overfor Note 7-telefonerne, hvis batterier kan selvantænde. I samme ombæring frabad Norwegian sig også, at man bruger eller oplader Note 7-telefonen ombord på flyet, men andre flyselskaber går endnu længere.

Det nationale australske luftfartsselskab, Qantas, og dets discount-søsterfirma, Jetstar, har således helt forbudt at tage Samsung Galaxy Note 7 med på flyene. Det er altså ikke længere nok at slukke telefonen; den skal helt blive hjemme.

»Forbuddet gælder apparater, der bliver båret ombord på flyet, som er i håndbagage eller som er i den indtjekkede bagage,« skriver det Qantas og Jetstar, i en pressemeddelelse.

Det store tyske flyselskab Lufthansa overvejer også kraftigt at forbyde Galaxy Note 7 på alle afgange, skriver BBC. Hidtil har de kun forbudt telefonen på fly til USA.

Allerede i starten af september kom de første forlydender om, at Samsungs nye toptelefon, Galaxy note 7, kan selvantænde. Siden har Samsung forsøgt at gennemskue årsagen, men da det endnu ikke er lykkedes, besluttede sydkoreanerne sig for at tilbagekalde telefonerne og indstille produktionen.