Ikonisk biograf sat til salg

Der bliver bygget nye biografer flere steder i hovedstadsregionen, men i forstad nordvest for København er kendt biograf lukket og sat til salg.

Der bliver bygget nye biografer flere steder i hovedstadsregionen, men i forstad nordvest for København er kendt biograf lukket og sat til salg. Fold sammen
Læs mere

Mens hovedstadsregionen får nye biografer i Frederikssund, Køge og Field’s i Ørestad, så opgiver ejeren at genoplive den lukkede Stenløse Bio, som nu er sat til salg.

Bygningen med den særprægede arkitektur er kendt af mange også uden for lokalområdet, fordi den ligger lige ud til den stærkt trafikerede Frederikssundsvej.

Netop beliggenheden gør, at indehaver Birgitte Bøllehuus fra Home i Stenløse Ølstykke ser gode muligheder for, at bygningen fra 1959 kan bruges til fitness-center eller lignende.

Det er muligt at bygge mere på den knap 1.500 kvadratmeter store grund, og Home-mægleren vurderer over for Berlingske Business, at ældreegnede lejligheder kunne være oplagte. Grunden ligger op til et plejecenter, hvor beboere vil kunne benytte de forskellige tilbud med eksempelvis dagcenter, spisemulighed og fysioterapi. Bygningen og tilhørende grund udbedes til tre millioner kroner.

Biografdrift kommer næppe på tale, fordi tiden er løbet fra bygningen, som er dyr at opvarme. Og så åbner Nordisk Film næste år en multibiograf i Sillebroen-indkøbscentret i Frederikssund kun 10-15 minutters bilkørsel væk.

Inden for det seneste par år har hovedstadsområdet også fået nye biografer i Rødovre Centrum og i Valby.