Ikke mere kraft i Danisco

Aktiemarkedet er åbnet marginalt højere, men Danisco-aktien handles uændret og ser ud til at have fundet et leje omkring de 657-658 kr. Og det selv om Duponts bud på Danisco lyder på 665 kr. per aktie. Vestas, der af mange nævnes som en mulig opkøbskandidat, fører an i dagens handel.

Aktiehandel i Nordea i København onsdag d. 8 oktober 2008. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2008) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktiemarkedet lyver aldrig, lyder en velkendt floskel. Og de mange millioner, der løber gennem aktiemarkedet, taler sit tydelige sprog: Der kommer ikke noget modbud på Danisco, og derfor er aktien åbnet i kurs 657 kr., selv om Dupont har tilbudt Danisco-aktionærerne 665 kr. per styk.

"Danisco åbner på gårsdagens lukkeniveau. Der har været en del inde at kigge på Danisco, og Dupont er kommet med det mest interessante bud, så jeg tvivler på, at der sker så meget andet. Når markedet ikke tror på et modbud, så er der nogen, som er villige til at sælge en lille spids lavere end buddet, for at få pengene ud hurtigere og geninvestere dem, og det er det, som markedsprisen udtrykker lige nu," fortæller Mads Zink, chefhandler i Danske Bank.Han tilføjer, at der er snak om, at man kan kigge på Danisco i et opsplitningsscenarie, hvor Danisco måske kunne være mere værd, end Dupont har givet, men umiddelbart ikke nok til, at markedet tror på et modbud fra eksempelvis en kapitalfond.

Vestas fører an

Bedst i C20-indekset går det for Vestas, der er åbent knap to procent højere i kurs 181,5 kr., mens NKT ligger nr. to med et plus på godt en procent til 305,30 kr."Vestas og NKT er mulige opkøbskandidater. Royal Unibrew er et andet selskab, som kunne være en kandidat. Der er en del konsolidering i NKT's sektor, og derfor er NKT en af de mest oplagte kandidater. Royal Unibrew har stabile pengestrømme, hvilket er interessant for kapitalfonde, mens Vestas er interessant, hvis der er en ny spiller, som vil ind i industrien, så det er de mest oplagte selskaber. Der er ikke noget nyt i de her navne, men der er mere fokus på dem efter buddet på Danisco," siger Mads Zink.

C20-indekset ligger ved 9.45-tiden lidt højere i niveau 470. Royal Unibrew, der ikke er i C20, stiger 0,7 procent til kurs 349 kr.