IKEA-ulv skaber politisk røre

En udstoppet legetøjs-ulv fra IKEA er revet ned fra hylderne i Hongkong, efter at dyret er gået hen og blevet et lidt usædvanligt symbol for kritikken mod regionens noget upopulære leder Leung Chun-ying.

IKEA’s legetøjs-ulv ”Lufsig”. Fold sammen
Læs mere

At folk står på nakken af hinanden for at købe iPhones og fladskærme, har man efterhånden hørt om mange gange. Men at de gør det for at få fingre i et tøjdyr fra IKEA, hører formentlig til sjældenhederne, skriver Markedsføring.dk.

Det er ikke desto mindre tilfældet i den administrative Kina-region Hongkong i øjeblikket, hvor befolkningen står i kø i timevis for at få fat på IKEA’s legetøjs-ulv ”Lufsig” - en tøj-ulv, der oprindelig er baseret på ulvefiguren fra eventyret om Den Lille Rødhætte. Det fortæller BBC News.

Men eftersom navnet dels lyder en smule uartigt på det lokale sprog, og eftersom Hongkongs øverste leder Leung Chun-ying - også kaldet CY Leung - længe af sine kritikere er blevet kaldt ”ulven”, ja så ligger koblingen snublende nær.

I weekenden skulle en regeringskritiker ifølge BBC News endog have kastet et eksemplar af ”Lufsig” efter Leung, og i Hongkong fulgte borgerne straks op med at storme IKEA’s butikker og nærmest flå tøj-ulvene ned fra hylderne.

En talsmand for IKEA i Hongkong siger til BBC, at kunderne stod i kø uden for butikkerne fra klokken 7 om morgenen, og at ulven var udsolgt allerede kort efter klokken 11.

Selv siger IKEA dog, at ingen af deres varer har særlige kinesiske navne, men hedder det samme over hele verden. BBC skriver dog, at IKEA’s kinesiske hjemmeside viser den famøse ulv med et kinesisk navn - der lyder lidt som det uartige ord på kantonesisk (Hongkong-kinesisk).

I mellemtiden har ulven fået sin egen Facebook-side, hvor aktiviteten har været intens i de seneste dage.

IKEA oplyser i øvrigt, at Lufsig burde være på hylderne igen i starten af det nye år.

Deltag i debatten på Markedsføring.dk.