Ikea stopper salg af solcellepaneler i England

Verdens største møbelproducent stopper salg af solcellepaneler i England, som konsekvens af en markant beskæring af støttemidlerne.

Ikea Fold sammen
Læs mere
Foto: IROZ GAIZKA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan ikke længere betale sig for at Ikea at sælge solpaneler i England, som de ellers hidtil har gjort i 17 af deres engelske varelagre.

Uden at gøre et stort nummer ud af det i offentligheden har den svenske møbelproducent derfor valgt at stoppe deres salg af solcellepaneler til private kunder i England.

Det skriver The Guardian.

I 2013 sagde selskabets chef for bæredygtighed ellers, at Ikea var overbeviste om, at deres engelske kunder gerne vil leve mere bæredygtigt, og at salget af solcellepaneler i Ikea gav dem en mulighed for at gøre præcis det.

Siden har den Engelske konservative regering meldt ud, at den vil beskære støttemidlerne til private husstandes solcelleanlæg med 87 procent, og det har altså nu fået Ikea til at trække stikket på deres salg af solcellepaneler.

Ikea gør ellers meget ud af at fremhæve deres grønne hensigter. Blandt andet sælger virksomheden kun LED sparepærer, og samtidigt har virksomheden gennem en fond forpligtet sig til at donere 7,5 milliarder kroner til vedvarende energi og bekæmpelse af klimaforandringer. En række varehuse har ligeledes solcelleanlæg installeret på taget.