IKEA: Søndagsåbent i fremtiden

Mens supermarkedskæderne har en åbenlys interesse i længere åbningstider, er også andre dele af detailhandlen positive. Hos IKEA vil man dog ikke kunne købe sofaer om natten.

Foto: AFP.
Læs mere
Fold sammen
Der er ikke umiddelbar udsigt til, at det fremover bliver muligt at købe reoler og havemøbler klokken 01 om natten i IKEAs butikker - faktisk har møbelkæden overhovedet ikke tænkt sig at ændre åbningstiderne.

Mens det historisk primært har været de store supermarkedskæder, der har presset på for at få liberaliseret lukkeloven, er det også udsigter til ændringer i de store indkøbscentre uden for byerne. Her er der ikke umiddelbart udsigt til de store revolutioner på hverdagene - men særligt på søndage, vil der med en ny lukkelov blive foretaget ændringer.

Søndagsåbent tager pres af lørdagene

"Vi vil nok benytte os af at holde åbent om søndagene - blandt andet for at tage presset af lørdagene, hvor presset kan være vildt. Omsætningsmæssigt er det svært for os at sige, hvad det vil betyde at holde åbent søndag, men hvis vi kan tage noget af presset af lørdagene, er det godt både for kunder og medarbejdere. Men samtidig er øget omsætning jo noget, vi selvfølgelig håber på," siger pressemedarbejder Thomas Uhd fra IKEA.

En af de tilbagevendende bekymringer over liberalisering af lukkeloven er, at det går ud over de butiksansatte, der vil få sværere ved at få et familieliv til at hænge sammen. Den bekymring deler Thomas Uhd dog ikke.

"Vores personalepolitik er i forvejen at forsøge at imødekomme folks ønsker med hensyn til arbejdstider - og det vil det også være fremadrettet. Vi har jo en del deltidsansatte der også er studerende, og de er typisk meget interesserede i at arbejde på skæve tidspunkte - for eksempel om søndagen," siger han.

IKEA har allerede på nuværende tidspunkt sent åbent de fleste dage, så der er ikke umiddelbart planer om at ændre på åbningstiderne ud over om søndagen.